Texts in Esitys-lehti

I have been an editor (and periodically editor in chief) of a Finnish live art journal Esitys-lehti (publisher Todellisuuden tutkimuskeskus ry, visual design Ainoa Graphic Design) from 2011 to 2017 and written many texts for the journal during those years.  Here is a selection of my texts. 

Unfortunately the texts are in Finnish only.

Taiteilija ja Toinen_Esitys#1_017-1D.jpg

Taiteilija ja Toinen

Teksti ja kuva Nora Rinne

Esitys-lehti 1/2017: 10-vuotta.

Kirjoitin Esitys-lehden numeroon Hyvä taide (2/2014) jutun otsikolla ”Hyvä taiteilija”.  Siinä ruodin taiteilijoiden taipumusta pyhittää työnsä, keinonsa ja itsensä. Koetin haastaa meidät taiteilijat kriittisyyteen oman ”hyvyytemme”, eettisen oikeellisuutemme suhteen. Nyt minulla olisi lisättävää keskusteluun. Tämä lisättävä koskee etiikkaa ja rohkeutta. Se koskee radikaalia toista ja silleen jättämistä. Ja se koskee lasta, oman taiteellisen työni keskeistä toista.

Naistaiteilija masturboi_Esitys#4_2016.jpg

Naistaiteilija masturboi

Teksti Nora Rinne

Esitys-lehti 4/2016: Masturbaatio.

Runkkaan nyt tämänkin tähän. Tahraksi paperille.

Suhteellisen ajankohtaista_Esitys#3_2016-1.jpg

Suhteellisen ajankohtaista

Teksti Nora Rinne

Esitys-lehti 3/2016: Ajankohtaisuus.

Ajankohtaisuus ei ole absoluuttinen määre.  Jos kysymystä tarkastelee maailmankaikkeuden mittakaavassa, nousee esiin erilaisia ajatuksia kuin pidettäessä viitepisteenä omaa ajanlaskuamme, tai minää. Pohdintani alkaa laajakulmasta ja tarkentaa lopulta omaan napaan.